Bed verhogen


Volgens de kraamzorg moet ons bed verhoogd zijn. Niet alleen om de rug van de kraamzorg te sparen, maar ook om het de aanstaande moeder een beetje makkelijker te maken om in- en uit bed te stappen. Echter de verkrijgbare klossen zijn allereerst niet passend voor ons bed en daarnaast eigenlijk best wel prijzig.

De laatste weken heb ik een beetje rondgekeken in winkels naar de poten van een “gemiddeld bed” en ik snap eigenlijk niet dat er nog steeds alleen van die krappe klossen te krijgen zijn.

De oplossing

Op diverse fora wordt wel vaker geopperd dat je dan maar kratten moet gebruiken. Maar hoe?

Ons bed heeft op de hoeken een L-vormige poot, van de bed-ombouw, maar ook 6 kleine pootjes van zo’n 2×2 cm waar de eigenlijke bodems op rusten. Dus die kleine pootjes drukken makkelijk door de bodem van een kratje heen en de verkrijgbare klossen zijn te klein voor de hoek-poten en waarschijnlijk te wankel voor kleine pootjes.

Dus eigenlijk wil je gewoon de vloer verhogen…

Bij de lokale buurtsuper heb ik een aantal kratjes opgehaald (a 1,50 euro statiegeld per stuk) van gelijke hoogte en met een houtje aan een standaard witte boekenplank geschroefd om schuiven te voorkomen.

De boekenplanken had ik nog liggen en de kratjes kunnen over een tijdje gewoon weer terug en dan krijg ik gewoon het statiegeld weer terug. Dus totale kosten liggen in de orde van 0 euro. 🙂

Detail kratje aan plank

Kratjes vastgemaakt aan de planken. Kratjes met handvat in het midden om praktische reden.

Alle poten steunen op de planken, ook die van de bedbodems.

Bed op kratjes

Bed op de kratjes

Hoekjes afgezaagd zodat je je benen er niet aan open haalt.

Verhoging klaar

Ik heb aan de binnenkant van de kratjes een stukje hout vastgeschroefd aan de plank, met de bodem van het kratje er dus tussen geklemd. Hierdoor beschadig je de kratten niet en kunnen ze gewoon terug na gebruik.

Het bed staat net zo stabiel als wanneer het gewoon op de vloer staat. Kortom, geslaagde klus-middag 🙂

Leave a Reply