Un-mounten van USB drives

Schrijfsnelheid verbeteren bij removable drives


Un-mounten van USB drives

In het begin van de USB-sticks en -schijven moest je altijd netjes de USB-drive verwijderen uit Windows voordat je de USB-stekker eruit kon trekken.

Nu is het probleem dat je die stekker er altijd uit kunt trekken, maar wanneer je dat doet terwijl de computer nog aan het schrijven is, resulteert dat vrijwel zeker in data-corruptie.

Microsoft heeft dat onderkend en tegenwoordig, met de huidige versies van Windows, is het “vergeten” van het netjes verwijderen van de drive voor het fysiek lostrekken minder desastreus voor je data. Grootste nadeel is echter wel dat bij elke aanpassing van een bestand de filetabel bijgewerkt moet worden. Dat kost per file best wel veel tijd en bij het schrijven van een directory met veel bestanden kan de schrijfsnelheid volledig in elkaar storten. Vooral met schrijven naar flash-geheugen, zoals een USB-stick, kan dat erg lang duren. (tot dagen als het gaat om enkele tienduizenden files)

 

Het default-gedrag van de huidige versies van Windows (Windows Vista en Windows 7) is dus dat het schrijven van data zo snel mogelijk volledig afgehandeld moet worden zodat de removable drive weer losgetrokken kan worden. Dit is aan te passen naar de situatie van “vroeger”, zoals bij Windows XP en Windows 2000, toen het schrijven nog wel snel ging. Enige nadeel is dat je de drive echt eerst softwarematig moet(!!) verwijderen voordat je de USB-stekker lostrekt. Anders kun je de data op je drive verminken als Windows nog aan het schrijven is.

Ga naar Start -> Control Panel (Configuratie scherm) -> Administrative Tools (Systeembeheer) -> Computer Management.

In het Properties-scherm, ga naar de “Policies”-tab en kies daar voor “Better Performance”.

Meestal vraagt Windows dan om opnieuw op te starten.

En nogmaals:

Vergeet niet om de drive weer netjes te verwijderen in Windows voor de USB-stekker los te trekken.

 

Leave a Reply